">
magyar / english  
Nevem Forrás Csaba, művésznevem: Mr. Fontana.
1957 augusztus 29-én születtem Budapesten.

Iskoláim elvégzése után 1973-ban szerszámkészítő képesítést szereztem, majd 1975-ben leérettségiztem. Bár a szakmámban helyezkedtem el, mégsem adtam fel gyermekkori álmomat, hogy egyszer majd artistaként dolgozhassak.


Ez a vágy már 10 éves korom óta élt bennem, amikor egy TV műsor hatására először próbálkoztam különböző tárgyak egyensúlyozásával. Míg a társaim mindent rendre leejtettek, nekem ez olyan könnyed természetességgel sikerült, hogy azóta egyre intenzívebb rendszerességgel foglalkoztam a zsonglőrkődéssel.

És a kitartó önképzés végül meghozta gyümölcsét!


1983-ban elindultam az 5 évenként megrendezett országos "KI-MIT-TUD?" vetélkedőn (amelyen 70 ezer ember vett részt) és az "egyéb" kategóriában első helyezést értem el. Ez a siker gyökeres változást hozott az életemben, így az artista működési engedély megszerzésével (1984) hivatásos előadóművész lehettem. A vetélkedő győzelmével indult karrier számos olyan TV-szerepléssel folytatódott, mint Rózsa György "Top-Show" műsora, majd egy külföldi artistafesztivál első díjával is gazdagodott, ide értve Budapest és a világ jónevű revűszinpadain és luxushajóin aratott sikereket is.

Boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek és büszkeséggel tölt el a tudat, hogy mindezt a magam erejéből értem el.